Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Başvurusu Ne Zaman?

0 0

1772 sözleşmeli personel İçişleri Bakanlığı personel alımı kapsamında istihdam edilecek.  İçişleri Bakanlığının düzenlediği personel alımı başvuruları 25 Ocak 2021 tarihinde başlayacak ve 29 Ocak tarihine kadar devam edecek. 81 ilde gerçekleştirilecek alımlar; lisans, ön lisans ve ortaöğretim düzeylerinde olan personeller için geçerli olacak. Alınan personeller merkez ve taşra teşkilatı altında bulunan sayısı ve pozisyon unvanı belli olan boş pozisyonlara yerleştirilecek.

İçişleri Bakanlığının kapsamındaki boş pozisyonlar için Türkiye’nin pek çok şehrinde istihdam edilecek personeller; arşiv uzmanı, avukat, şoför, büro personeli, bilgisayar mühendisi, harita, makine, elektrik elektronik mühendisi ve harita teknikeri pozisyonları için başvuru yapabilecek.

İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Başvurusu Ne Zaman Yapılacak?

İçişleri Bakanlığı personel alımı başvurusu için 3 farklı talep formunun yer aldığı bakanlığın resmi internet sitesinin ziyaret edilmesi gerekecek. Lisans, ön lisans ve lise mezunları kendilerine uygun olan talep formunu seçerek 25 ila 29 Ocak 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek sınav için başvuru linkini kullanarak e-Devlet şifresi ile dijital ortamda müracaat edebilecekler. 

Başvuru yapılmasının ardından 22 Mart-08 Nisan 2021 tarihleri arasında sözlü sınav yapılacak ve bu sınav sonucunda İçişleri Bakanlığı için geçerli olan memur alımı gerçekleşecektir.

İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Başvurusu Ne Zaman?

İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Genel Başvuru Şartları

İçişleri bakanlığı personel alımı 2021 başvuru için adayın Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin A bendinde bulunan nitelikleri taşıması gerekiyor. Adayın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve kamu haklarından mahrum olmaması da aranan şartlar arasında yer alıyor.

Adayın kastı dâhilinde işlenen bir suçtan dolayı bir yıl ya da daha fazla süreyi kapsayacak şekilde hapis cezası almamış olması gerekiyor ayrıca af kapsamına girmiş olsa bile devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suç işlenmemiş olmasına da bakılıyor. Adayın; zimmet, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık gibi suçların yanı sıra sahtecilik ve güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma ve suçtan kaynaklı malvarlığı değerlerini aklama gibi suçları da işlememiş olması gerekiyor.

Erkek adayların askerliklerini yapmış olmaları ve herhangi bir ilişkilerinin kalmaması gerekiyor. Adayın herhangi bir akıl hastalığının bulunmaması ve sözlü sınavın yapılacağı tarihte 35 yaşını aşmamış olmasına bakılıyor. Kamu Personel Seçme Sınavından en az 70 ve üzerinde puan alınması gerektiği gibi adayın sadece bir pozisyon için yapılacak olan sınava başvurabilecek olması da personel alımı için bulunan gerekliliklerden biri oluyor.

İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuru için adayın herhangi bir kamu görevinde 4/B sözleşmeli personel pozisyonunda tam zamanlı olarak görev yapmakta iken adayın sözleşmesinin feshedilmesi durumunda adayın başvurusunun kabul edilmesi için başvuru tarihi itibarı ile bir yıllık bekleme süresinin tamamlanmış olması gerekiyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.