Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Üniversiteler Açılacak mı? | OKU Haber Dergi

0 11

Yaklaşan bahar dönemi nedeniyle beklentiye giren öğrencilere bir haber de YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ tan geldi. Peki, ikinci dönemin içerisinde tüm üniversiteler açılacak mı? İşte, milyonlarca üniversite öğrencisinin oldukça merakla beklediği bu sorunun ayrıntılı yanıtı…

İkinci Dönem Üniversitelerde Eğitim Başlayacak mı?

 ikinci dönem üniversiteler açılacak mı?

Üniversiteler açılacak mı sorusunun yanıtı, tüm dünya da olduğu gibi ülkemizde de oldukça merak edilmeye başlandı. Pandemi sürecinin devam ettiği şu günlerde en net yanıt ise YÖK Başkanı Prof. DR. Yekta Saraç’ tan geldi.

Prof. DR. Yekta Saraç, yüz yüze eğitim kararının ileride telafisi zor ve hatta mümkün olmayan sonuçlar ile karşılaşmamak adına oldukça önemli olduğunu belirtti. Bu görüşün hemen ardından ise “Bakanlığın görüşlerini ikinci dönem için de ilerleyen süreçte ele alacağız. Bu görüşe göre üniversiteleri yönlendireceğiz” yanıtını basın mensuplarına verdi.

Ayrıca YÖK Başkanı Prof. DR. Yekta Saraç, üniversitelerin birbirinden farklı şartlara sahip olduğunu ve eldeki imkanları en iyi şekilde yöneterek Pandemi sürecini sürdüklerini duyurdu.

YÖK Başkanı, Bahar dönemi içerisinde yüz yüze eğitim sürecine geçmeleri durumunda ülke genelinde seyahat hareketliliğinin olabileceğini belirtti. Bu seyahat hareketliliğinin olası risk oluşturup oluşturmadığının kararını ise Sağlık Bakanlığının vereceğini ifade etti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, uygulamalı eğitimin başlayabilmesi için Sağlık Bakanlığın dan aşılama programı için öncelik istediğini vurguladı. Özellikle, uygulama eğitimde yaşanan aksaklıkların, ileride son derece olumsuz sonuçlar doğrulabileceğini ifade etti.

Pandemi Sürecinde Üniversite Eğitimine Ne Zaman Ara Verirdi?

2019 Yılının son ayları içerisinde Çin’in Vuhan şehrinde ortaya çıkan ve oldukça kısa bir süre içerisinde tüm dünyaya yayılan Koronavirüs Pandemisi, adeta küresel bir salgın haline geldi. Tüm dünya da olduğu gibi ülkemizde de salgının ilerlemesini yavaşlatmak adına bir dizi önemli tedbirler alınmaya başlandı. Alınan bu tedbirlerden biri de Üniversitelerin tatil edilmesi oldu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 16 Mart 2020 tarihinden itibaren Üniversitelerin 3 haftalık süre ile tatil edildiğini duyurmuştu. Fakat, küresel salgının hızla yayılması ve ölümlerin artması nedeniyle bu tatil kararı günümüze kadar uzatılmıştı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.