Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Adalet Bakanlığı CTE Öğretmen Alımı Başvuru Sonuçları Resmen Açıklandı!

0 1

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ise bu konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklama içerisinde başvuru sonuçlarının yanı sıra, başka birçok detay daha bulunuyor. Bildiğiniz üzere başvuru sonrası kabul edilen kişiler mülakat ve sözlü sınava katılacaklar.

İşte yayınlanan bu açıklamada sözlü sınav ile alakalı birçok detay bulunuyor. Başvuru sonuçlarını ve sözlü sınav hakkındaki detayları merak ettiğinizi biliyoruz. Şimdi lafı daha fazla uzatmadan Adalet Bakanlığı öğretmen alımı sonuçları ve detaylarına birlikte yakından bakalım.

CTE Öğretmen Alımı 2021 Başvuru Sonuçları

CTE öğretmen alımı başvuru sonuçları 2021 konusunu fazlaca merak ettiğinizi biliyoruz. Bu yüzden bu sorunuzu aşağıda hızlıca cevaplayacağız. Ancak sonuçları okuduktan sonra yazımızı okumayı bırakmamanızı öneriyoruz. Çünkü yazımızın devamında Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamadan aldığımız bazı bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Bu bilgiler arasında yapılacak mülakat ve sözlü sınav ile ilgili birçok detay bulunuyor. Ayrıca yazımızın sonunda bu açıklamanın linkini sizler için paylaşacağımızı belirtmemizde fayda var. Şimdi lafı daha fazla uzatmadan Cezaevi öğretmen alımı başvuru sonuç görsellerini sizler için paylaşmak istiyoruz.

Adalet Bakanlığı CTE Öğretmen Alımı Başvuru Sonuçları Resmen Açıklandı!

Adalet Bakanlığı CTE Öğretmen Alımı Başvuru Sonuçları Resmen Açıklandı!

Adalet Bakanlığı CTE Öğretmen Alımı Başvuru Sonuçları Resmen Açıklandı!

Adalet Bakanlığı CTE Öğretmen Alımı Başvuru Sonuçları Resmen Açıklandı!

Adalet Bakanlığı CTE Öğretmen Alımı Başvuru Sonuçları Resmen Açıklandı!

CTE Öğretmen Alımı Mülakat ve Sözlü Sınav Detayları

Sizlere daha önce CTE öğretmen alımı sözlü sınav hakkında bazı detaylar paylaşacağımızı belirtmiştik. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada sözlü sınav hakkında bazı detaylar bulunuyor. Bizde bu açıklamadan yola çıkarak sizlere sözlü sınav hakkında bazı bilgiler vermeye çalışacağız.

CTE Sözlü Sınav ve Mülakat Nerede Yapılacak?

Yapılan açıklamaya göre sözlü sınavın yapılacağı adres aşağıdaki şekilde oluşuyor.

Ankara Hakimevi (Harbiye, Tavuskuşu Sk. No: 15, 06460 Çankaya/ ANKARA).

CTE 2021 Mülakat ve Sözlü Sınav Ne Zaman Yapılacak?

CTE öğretmen alımı sözlü sınav tarihleri başvuru sonuçlarının yanında açıklanmış durumda. Yani hangi adayın ne zaman sözlü sınava gireceğini üstte paylaştığımız sonuç listesinin sağ tarafından görebilirsiniz.

CTE Öğretmen Alımı Mülakat Sonuçları Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

CTE sözlü sınav sonucunda nelerin esas alınacağını merak ediyor olabilirsiniz. Yapılan açıklamaya göre sözlü sınav için şu kriterler esas alınacak;

  • Genel kültür 20,
  • Atatürk İlke İnkılap tarihi 20,
  • İlgilinin atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi 40,
  • Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği 20 puan.

Yapılan açıklamaya göre tüm bu kriterler sözlü sınavda 100 puan üzerinden değerlendirilecek. Adayların başarılı olabilmeleri için 100 üzerinden en az 70 puan almaları gerekiyor. Nihai Başarı Sıralamasında ise adayların merkezi ve sözlü sınavda aldıkları puanların aritmetik ortalamaları alınacak.

Daha sonra bu ortalamaya göre en yüksek puandan başlayan sıralama dikkate alınacak. Adayların puanları eşitse sırasıyla merkezi sınav puanı, sözlü sınav puanı ve diploma notu yüksek olan aday üstte yer alacak.

CTE Mülakat ve Sözlü Sınav için Neler Gerekli?

CTE öğretmen alımı sözlü sınav 2021 için gerekli olan belgeler şu şekilde oluşuyor;

  • Kimlik belgesi (fotoğraflı),
  • e-Devlet “Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama” kısmından alınan mezun belgesi çıktısı.

2021 CTE öğretmen alımı başvuru sonuçları ve sözlü sınav hakkında ki detaylar bu şekilde oluşuyor. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamanın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.