Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

2022 KPSS Başvuru Ne Zaman? 2022 KPSS Başvuru Ücreti Ne Kadar?

2022 KPSS Başvuru Nasıl Yapılır?

0 89

2022 KPSS başvuru hakkında son zamanlarda sınava girecek kişiler tarafından farklı araştırmalar yapılmaktadır. KPSS başvuru süreci, ücreti ve nasıl yapıldığına dair yoğunluk zamanın azalmasıyla giderek artmaktadır.

KPSS bilindiği üzere günümüzde lisans başta olmak üzere önlisans ve lise düzeyinde yapılmaktadır. Devlet memuru olmak isteyenlerin bahsedilen bu sınava ya da sınavlara girmesi gerekir.

Kimi sınav türleri her sene yapıldığı gibi 2022 KPSS başvuru süreci diğerlerinden daha farklıdır. Çift sene olarak adlandırılan bu dönemde tüm sınavlar yapılacaktır.

İki senede bir gerçekleşen sınavların çakıştığı bu sene içerisinde birbirinden farklı bölüm mezunları sınava girmek amacıyla önce başvuru sürecini merak etmektedir.

Peki 2022 KPSS başvuru ne zaman başlayacak? 2022 KPSS başvuru ücretleri ne kadar?

2022 KPSS Başvuru Tarihi ve Ücreti Hakkında Bilgiler

2022-kpss-basvuru
2022 KPSS Başvuru Ne Zaman? 2022 KPSS Başvuru Ücretleri Ne Kadar?

Mayıs ayının ortasına gelinmekle birlikte artık birçok sınavın başvuru tarihi yaklaşmaktadır. Buna bağlı olarak 2022 KPSS başvuru hakkında meraklar da giderek atmaktadır.

Her bir sınavın başvurusu kendi içerisinde farklı tarihlerde yapılmaktadır. Siteye yapılacak milyonlarca başvuruya bağlı olarak çökmeler yaşanmaması amacıyla her bir sınav türünün ayrı zamanlaması mevcuttur.

1- 2022 KPSS Başvuru Lisans Ne Zaman?

Her sene gerçekleşen lisans KPSS, belirli bakanlıklara yapılan atamalar kapsamında çift senelerde rekor katılım ile gerçekleşmektedir. Bu yüzden çeşitli bölümlerden mezunlar sınava girmek için başvuruda bulunur.

2022 KPSS başvuru tarihleri 24 Mayıs tarihi ile başlayacak ve 6 Haziran tarihinde son bulacaktır. Sınava girmek isteyen kişilerim ÖSYM AİS kısmından başvurularını eksiksiz ve tam yapması gerekir.

Genellikle yoğunluğa bağlı olarak site sistemi kilitlendiğinden başvurular başladıktan sonra başvurunuzu son güne bırakmamanız önerilmektedir.

2- 2022 KPSS Başvuru Lise Ne Zaman? 2022 KPSS Başvuru Ortaöğretim Bilgileri

Diğer KPSS türlerine göre en son gerçekleşecek olan KPSS lise başvuruları Eylül ayında gerçekleştirilecektir.

2022 KPSS başvuru lise tarihleri 1 Eylül ile start verecektir. Başvurular için son tarih ise 13 Eylül olarak duyurulmuştur.

Dönem dönem başvuru kaçıranlar için uzatma tarihleri bulunsa da işinizi garanti altına almak istiyorsanız tarihleri takip etmenizde fayda var. Aksi takdirde sınava girme hakkını kaybedersiniz.

2022-kpss-basvuru

3- KPSS Önlisans Ne Zaman?

KPSS lisans ve KPSS lise başvuruları arasında bir de üniversitelerin iki senelik bölümünden mezun olanlar için önlisans sınav başvuruları alınacaktır.

KPSS önlisans başvuru tarihleri Ağustos ayında olacak şekilde duyurulmuştur. 3 Ağustos’ta başlayacak önlisans başvuruları için son tarih ise 15 Ağustos olarak belirlenmiştir.

KPSS Başvuru Tarihleri Gelince 2022 KPSS Başvuru Nasıl Yapılır? ÖSYM Başvuru Adımları

2022-kpss-basvuru

2022 KPSS başvuru yapacaklar için ayrı ayrı duyurulan tarihler sonrası ilk defa sınava girecekler için KPSS başvuru nasıl yapılır sorusu da önem kazandı.

İlk defa KPSS gireceklerdenseniz endişe etmenize gerek yok. İster telefondan ister bilgisayardan dakikalar içerisinde ÖSYM başvuru sürecinizi tamamlayabilirsiniz.

Başvuru tarihleri başladıktan sonra ÖSYM AİS sitesine erişin. Site üzerinde TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın.

Daha sonra sol tarafta fotoğrafınızın altında yer alan alandan Başvuru Sürecindekiler kısmına tıklayın. Aktif olarak açılmış sınav başvurularına erişeceksiniz.

Bu alandan girmek istediğiniz alana tıklayın. Örneğin KPSS Başvuru- Lisans kısmına tıklamanız yeterli olacaktır. Bu andan itibaren bilgileri doldurmak ise oldukça basittir.

Birçok bilginiz e-devlet üzerinden otomatik olarak gelecektir. Her ihtimale karşı bilgilerinizi kontrol etmelisiniz. Yaşadığınız adres, iletişim bilgileri, mezuniyet durumunuza göz atın.

Bir sonraki sayfalarda sınava girmek istediğiniz ilçelerin seçimini yapın. 2-3 ilçe tercihi yapmanız büyükşehirler için yeterli olacaktır.

En son sayfaya geldiğinizde KPSS başvuru sürecini gerçekleştirmek için verdiğiniz bilgilerin doğruluğundan emin olduğunuzu belirtin. Bu aşamaya kadar 1/2lik kısmı hallettiniz.

Son olarak gireceğiniz sınav ya da sınavlara bağlı olarak ödemeniz gereken sınav ücretini bankalara yatırın. Ücreti yatırdıktan sonra başvurunuzun tamamen onaylandığını göreceksiniz.

Dilerseniz ücreti yatırmadan önce ya da yatırdıktan sonra başvuru sürecinde tekrar tekrar bilgilerinizi değiştirebilirsiniz.

2022-kpss-basvuru

KPSS 2022 Sınav Ücreti Ne Kadar? 2022 KPSS Lisans Başvuru Ücreti Bilgisi

Her sene olduğu gibi bu sene de sınav ücretleri konusunda büyük bir merak oluştu. ÖSYM kapsamında gerçekleşen sınav ücretleri her sınav için güncellenmektedir.

Üstelik birden fazla sınava giren kişiler için ücret anlamında bir külfet haline gelen 2022 KPSS başvuru ücretleri henüz açıklanmadı.

Başvurular alınırken açıklanacak olan kılavuz ile birlikte sınav ücretleri de duyurulacaktır. 2021 yılında 90 TL olan ücretin bu sene daha çok artması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir: 2022 Memur Olmanın Şartları Hangileri?

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.