Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

BTK Bilişim Uzman Yardımcısı Alımı ve Başvuruları Nasıl Gerçekleşecek?

0 1

BTK bilişim uzman yardımcısı alınacağı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun verdiği ilana göre kesinleşti. Bu pozisyon için toplam 30 personel alımı gerçekleşecek. BTK eleman alımı önceki sınavdan boş kalan kadroların dolması amacı ile yazılı ve sözlü iki aşamalı şekilde gerçekleşecek

BTK Bilişim Uzman Yardımcısı Alımı

BTK bilişim uzman yardımcısı alımı için ilan yayınlandıktan sonra pek çok kişi ilan ile ilgilenip neler gerektiğini araştırmaya başladı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Başkanlığı’nda uzman yardımcısı konumunda çalışmak isteyen adayların sahip olması gereken en önemli özellik, kurumun personel alımı için dikkat ettiği lisans programlarının herhangi birinden mezun olunmasıdır.

Alım kapsamında kurumun alımı gerçekleştirdiği fakülte mezunu olmak gerekir ayrıca bu fakülte mezunlarından belirli sayıdaki kişiler alınacaktır. Hukuk fakültesi mezunlarından 10 kişi, dört yıllık lisans öğrenimi veren fakülte ya da yüksekokulların siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri mezunlarından ise 5 kişi alınacaktır.

Bu alımların yanı sıra mühendislik alanından da elektronik ve telekomünikasyon fakülteleri ya da bölümleri mezunlarından 8 kişi, bilgisayar mühendisliği mezunlarından 4kişi ve endüstri mühendisliği mezunlarından ise 3 kişilik alım gerçekleştirilecektir. BTK bilişim uzman yardımcısı alımında adayların 35 yaşını doldurmamış olmalarının yanında askerlik ile de ilişiklerinin kalmaması gerekmektedir.

BTK Bilişim Uzman Yardımcısı Başvuruları

BTK Bilişim Uzman Yardımcısı Alımı ve Başvuruları Nasıl Gerçekleşecek?

BTK bilişim uzman yardımcısı olmak için gerçekleşecek yazılı sınava katılmak gerekecek. Başvuru yapmak isteyen adaylar kurumun internet adresinden başvuru formunu doldurup yollamaları gerekecek.

Kurumun resmi internet sitesinden yazılı sınava katılacak adaylar için duyuru yapılacak. Yazılı sınav tarihi 27 ve 28 Mart 2021 olarak kesinleşti ve sınav Ankara’da gerçekleşecek. Sınav saati ise kurumun internet sitesinden tüm başvuruların tamamlanmasından sonra duyurulacak.

Bu sınavda en yüksek puanı alan adaylara bakılacak ayrıca adayların öğrenim alanlarına göre de sıralama yapılacak. Boş kadro sayısının 4 katı sayısında aday sözlü sınava girecek ve sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri de internet sitesinden duyurulacak. İnternet sitesi haricinde sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylara elektronik posta ya da mesaj yolu ile de bildirim yapılacak.

BTK bilişim uzman yardımcısı görev ve yetkileri arasında çalıştıkları birimin işlemlerini yürütmek, yapılacak araştırma ya da incelemeler için bilgi ve belgeleri toplamak yer alır. Tek başına araştırma yapılması gerektiğinde de bu çalışmaları yürütmek esas görevleri arasında bulunur.

Uzman yardımcısına verilen yetkiye bağlı olarak gerekli olan denetlemeleri yapmak, yöneticisi ya da uzmanlar tarafından verilen görevleri yerine getirmek de bulunur. Kurum içi ve dışı araştırma programlarına katılmak ve meslek bilgilerinin yayınlandığı özet ya da eleştiriler hakkında oluşan raporu yöneticisine iletmek de görevleri arasındadır.

BTK Uzman Yardımcılığı maaşı 2020 yılının Ocak ayından yapılan zam ile 6000 TL olmuştu. Lojman ya da kira yardımı mevcut olmayıp asgari geçim indirimi ile eş ve çocuk yardımı adı altında diğer ödemeler gerçekleşir. Uzman yardımcılığı için en az 3 sene çalışılması gerekir.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.