Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Huzur Bulacağınız 10 Muhteşem Kamp Yapılacak Yerler

0 0

Kamp yapmak isteyenler tüm hazırlığını önceden yapmalıdır. Öncelikli eşyalarınız çadır ve mattır. Yaz ayları için sağlam bir çadır ve mat yeterlidir.  Kış aylarında kamp yapmak isteyenler ise çantalarında sağlam ve dayanıklı bir çadır ve -10 derece uyku tulumu ve mat bulundurmalıdır. Hangi mevsim olursa olsun kamp yapmak ruhunuzu dinlendirecek ve mutlu edecektir.

Kamp Yapılacak Yerler Listemiz

Ülkemizde ücretli ve ücretsiz olmak üzere çok fazla kamp yapılacak yerler bulunmaktadır. Bu yerlerden bazıları deniz kenarı kamp alanları iken bazıları ise ormanın tam kalbindedir. Mavi ve yeşilin altında sakin zamanlar geçireceğiniz ve unutulmaz anlar yaşayacağınız bu yerleri önceden belirlemeniz gerekmektedir.  Gereken hazırlığı yaptıktan sonra sırt çantanızı alıp huzur bulacağınız yerlere gitme vakti!

1. Kamp Yapılacak Yerler : Kumköy Kilyos Kamp Alanı –  İstanbul

Kamp yapılacak yerler İstanbul civarında oldukça fazladır. İstanbul’da yaşayanların uğrak alanı ve vazgeçilmezi olan Kilyos kamp alanı İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunmaktadır. Denize sıfır olan bu yerde çadırınızı ücretsiz kamp alanı yerlerine kurabilir ve yaz ayının kavurucu sıcaklığında kendinizi serin sulara bırakabilirsiniz. Akşamları sahilde ateşin etrafına toplanıp şarkı söyleyebilmek gibi pek çok aktivite yapabilmeniz mümkündür.

Kilyos’da bulunan plaj yelerini de tercih edebilirsiniz. İçerisinde şezlong, WC, elektrik ve duş imkânı bulunan bu plajlara girerken ücret ödemeniz gerekmektedir. İşlek bir yer olduğundan dolayı etrafta birçok market bulunmaktadır. Kilyos kamp alanı belediye otobüsüyle kolay ulaşım imkânı olması sebebiyle kamp severlerin uğrak yeridir.

Huzur Bulacağınız 10 Muhteşem Kamp Yapılacak Yerler

2. Sazak Koyu Kamp Alanı – Antalya

Olympos bölgesinde bulunan kamp yapılacak yerler arasında keşfedilmemiş kamp alanları arayanlar için Sazak Koyu tam size göredir. Kimsenin olmadığı bu koy tamamen ücretsizdir. WC, elektrik ve market gibi yerlerin bulunmadığı bu koya gelirken yiyecek ve içeceklerinizi önceden temin etmeniz gerekmektedir. Sazak Koyuna gidebilmek için Adrasan dolmuşuna binip bölgeye gelerek araçla ulaşım sağlanmaktadır.

3. Akyaka Orman Kamp Alanı – Muğla

Yeşilin ve mavinin buluştuğu kamp yapılacak yerler arasında olan bu kamp alanına girerken ücret ödemeniz gerekmektedir. İçerisinde işletme bulunduran bu yerde istediğiniz ihtiyaçları giderebilmeniz mümkündür. Kamp alanı size birçok aktivite sağlamaktadır. Çadırınızı deniz kenarına kurabilmeniz, denize girip eğlenebilmeniz ve etraftaki masalarda kahvaltılarınızı yapabilmeniz mümkündür. Devamlı korunan bu bölgeye ulaşım şehir merkezindeki otobüsler ile sağlanmaktadır.

4. Fethiye Kabak Koyu – Muğla

Deniz kenarı kamp alanları içerisinde kamp severlerin en sevdiği yerlerden biri de Fethiye Kabak Koyudur.  İçerisinde birçok kamp alanı bulunduran koyda bazı yerler ücretli bazıları ise ücretsizdir.  Kendi imkânlarıyla kamp yapmak isteyenler sahile çadırını kurabilirler. Serin ve sığ suyu olan koyda sevdiklerinizle eğlenceli zamanlar geçirebilmeniz mümkündür. Ölüdeniz tabelasını takip edip Faralya üzerinden Kabak Koyuna ulaşabilmeniz mümkündür.

Huzur Bulacağınız 10 Muhteşem Kamp Yapılacak Yerler

5. Ödemiş Bozdağ Kamp Alanı – İzmir

İzmir kamp yapılacak yerler arasında Ödemiş Bozdağ kamp alanı sıkça ziyaret edilen yerlerden biridir. Kamp severlerin kış aylarında tercih ettiği bu yer, aynı zamanda kayak yapma imkânı sunmaktadır. Eğer kışın gelecekseniz soğuğa dayanıklı çadır ve tulum getirmeniz şarttır. İzmir merkezden Ödemiş otobüslerine binip Bozdağ’da inerek kamp alanına götüren dolmuşlarla kamp yerine ulaşabilmeniz mümkündür.

6. Yedigöller Kamp Alanı – Bolu

Sonbaharda gidilecek en güzel kamp alanları içerisinde yer alan Yedigöller Milli Parkı, muhteşem manzarasıyla sizleri büyüleyecektir. Burada kamp yapmak isteyenlerin ücret ödemeleri gerekmektedir. Çadırınızı kurduktan sonra etraftaki yedi gölü gezebilir ve renk değiştiren ağaçların manzarasını doya doya yaşayabilirsiniz. Bolu’ya gelerek Yedigöller tabelasını takip edip bu alana ulaşabilmeniz mümkündür.

7.Sülüklü Göl Kamp Alanı – Sakarya

Kamp yapılacak yerler arasında doğaseverlerin sıkça ziyaret ettiği Sülüklü Göl ücretsiz bir alandır. Kabalıktan sıkılan ve sakin yerler arayanlar bu kamp alanında huzuru bulmaktadır. Sülüklü Göl manzarasına uygun bir yere çadırınızı kurabilir ve kuşların cıvıltılarını dinleyebilirsiniz. Işık bulunmayan bu alanda geceleri yıldızları doyasıya izleyebilmeniz mümkündür. Akyazı-Dokurcun yolu üzerinde Tavşansuyu mevkiine giderek kamp alanına ulaşmanız mümkündür.

Huzur Bulacağınız 10 Muhteşem Kamp Yapılacak Yerler

8. Erikli Yaylası Kamp Alanı – Yalova

Ailenizle ve arkadaşlarınızla birlikte tercih edeceğiniz Erikli Yaylası, çadır kamp yerleri ve fiyatları açısından her sene değişmektedir. Çadırınızı nehir kenarına kurulabilme imkânı sunan bu yerde Çifte Şelaleyi ve Dipsiz Gölü gezebilirsiniz. Akşam olunca ateş yakıp keyifli sohbetler yaparak geceyi bitirebilirsiniz. Yalova’nın Çınarcık ilçesine gelince solda kalan bu yere merkezden kalkan otobüslerle ulaşım sağlanmaktadır.

9. Borçka Karagöl Kamp Alanı – Artvin

Bol oksijen ve temiz hava arayışında olanların tercih edebileceği kamp yapılacak yerler arasında Karagöl Kamp Alanı bulunmaktadır.  Karadeniz’in yeşilliğiyle büyülenmek isteyenler bu yeri tercih edebilirler.  İçerisinde kafe, restoran ve market hizmeti sunan bu kamp alanına giriş ücretlidir. Artvin’in Borçka ilçesinden Karagöl tabelalarını izleyerek kamp alanına ulaşabilmeniz mümkündür.

10. Gito Yaylası Kamp Alanı –  Rize

Bulutların üzerinde kamp yapmak isteyenler için Gito Yaylası tam size göre!  İçerisinde ücretli ve ücretsiz kamp alanları bulunan bu yere genellikle yaz aylarında gelinmektedir. 1070 metre yükseklikte olan yere kuracağınız çadırla tüm Rize ayaklarınızın altında olacaktır. Uzun yürüyüşler yaparak ciğerlerinizi temiz havayla doldurabilmeniz mümkündür. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine gidip Gito Yaylası tabelalarını takip ederek ulaşabilirsiniz.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.