Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

HES Kodu Üretme ve Listeleme Nasıl Yapılır?

0 12

Bu zorlu pandemi sürecinde birçok kişi HES kodu nedir? HES kodu üretme ve listeleme nasıl yapılır? Merak ediyor. Geçtiğimiz yıllarda karşımıza çıkan koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini sürdürmeye devam ediyor. Dünyanın dört bir yanında çeşitli önlemler alınmasına sebep olan salgın ülkemizde de yayılımını sürdürüyor.

Bu yüzden ülkemizde de bazı önlemler alınmaya devam ediyor. İşte sizlere bahsedeceğimiz HES kodu da bu önlemler arasında gösterilebiliyor. Özellikle seyahat eden vatandaşların alması gereken bu kod, risklerin azaltılması için büyük önem taşıyor. Lafı daha fazla uzatmadan HES kodu hakkında ki detayları birlikte öğrenelim…

HES Kodu Nedir?

Sizlere yazımızın devamında HES kodu üretme ve listeleme işlemlerinden bahsedeceğiz. Ancak öncesinde HES kodu hakkında biraz bilgiler vermek istiyoruz. Bildiğiniz gibi ne yazık ki koronavirüs salgını ülkemizde varlığını sürdürüyor. Bu virüse karşı henüz kesin bir çözüm olmadığı için sadece bazı önlemler alınabiliyor.

Bu önlemler ise özellikle virüsün yayılmasını yani diğer insanlara bulaşmasını önlemek için tasarlanıyor. İşte bu HES kodu da bu önlemlerin arasında yer alıyor. HES kodu üretme ve listeleme e-Devlet dâhil birçok yerden yapılabiliyor.

Birçok şekilde alınabilen bu kod, HES kodu sorgulama yapıldığında kişilerin risk taşıyıp taşımadığını gösteriyor. Yani HES kodu aldıktan sonra o kod ile sorgulama yaparsanız risk taşıyıp taşımadığınız sorgulama sonucunda gözükecektir. Kısacası yetkililer vatandaşların HES kodunu sorgulayarak riskli olup olmadıklarını görebiliyorlar ve buna göre önlem alabiliyorlar.

HES Kodu Üretme ve Listeme Nasıl Yapılır? HES Kodu Nasıl Alınır?

Yazımızın bu kısmında sizlere HES kodu üretme ve listeleme işlemlerinden bahsetmeye çalışacağız. Ancak HES kodu alma e-Devlet dâhil birçok yerden yapılabildiği için bizde birden fazla yöntemden bahsedeceğiz.

HES Kodu Üretme ve Listeleme Nasıl Yapılır?

E-Devlet HES Kodu Üretme ve Listeleme

  • HES kodu e-Devlet işlemleri için ilk olarak buraya tıklayarak gerekli e-Devlet sayfasına gidin.
  • Daha sonra ‘Kimliğimi Şimdi Doğrula’ diyerek e-Devlet hesabınıza giriş yapın.
  • Ardından HES kodu üretme ve listeme işlemlerine devam etmek için sağ üstteki ‘Yeni HES Kodu’ butonuna tıklayın.
  • Burada ‘Kendi Adıma’ veya ’18 Yaşını Doldurmamış Çocuğum Adına’ seçeneklerinden birini seçin ve devam edin.
  • Daha sonra ‘Süresiz’ veya ‘Süreli’ seçeneğini seçerek ‘Devam Et’ butonuna tıklayabilir ve kodunuzu alabilirsiniz. Eğer ‘Süreli’ seçeneğini seçerseniz HES kodu üretme ve listeleme işlemlerine ‘Devam Et’ demeden önce süre belirlemeniz gerekiyor.
  • Bu işlemlerden sonra karşınıza gelen ekrandan ‘HES Kodlarım’ kısmına tıklayarak mevcut kodlarınızı görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca kodunuzu aldıktan sonra en başta verdiğimiz linke tıklarsanız tüm kodlarınız ekranda listelenecektir.

Hayat Eve Sığar Uygulaması HES Kodu Üretme ve Listeleme

  • İlk olarak Hayat Eve Sığar uygulamasını cihazınıza yükleyin ve giriş yapın.
  • Ardından HES kodu üretme ve listeleme işlemlerine devam etmek için ‘HES Kodlarım’ kısmına tıklayın.
  • Altta bulunan ‘Yeni Kod Ekle’ seçeneğine tıklayın ve ‘BENİM İÇİN’ veya ‘ÇOCUKLARIM İÇİN’ seçeneklerinden birini seçin.
  • Ardından ‘Tarih Seç’ veya ‘Süresiz’ seçeneğini seçin ve isteğe göre kodunuza isim vererek ‘DEVAM’ butonuna tıklayın. Eğer ‘Tarih Seç’ seçeneğini seçerseniz HES kodunuz için bir son kullanma tarihi belirlemeniz gerekiyor.
  • Kodunuzu aldıktan sonra aynı şekilde Hayat Eve Sığar uygulamasından ‘HES Kodlarım’ kısmına gelerek kodlarınızı görüntüleyebilirsiniz.
  • İki farklı yöntemle HES kodu üretme ve listeleme işlemlerini sizlere anlatmaya çalıştık. Umarız aklınızda ki soruları biraz olsun cevaplayabilmişizdir.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.