Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Profesyonel İş Kabul Mektubu Nasıl Yazılır?

0 12

Hayalinizdeki iş için heyecan verici bir teklifi aldıysanız yeni işvereninize mükemmel bir mektubu yazarak kabulünüzü resmileştirin. Harika bir iş fırsatı için yeni bir teklif aldığınızda, iş sözleşmesini imzaladığınızda işe alımınız resmi hale gelirken, bir iş kabul mektubu yazmak, yeni işvereninizle kibar ve profesyonel bir ortam oluşturmanıza yardımcı olur.

Kabul mektubu, bir iş sözleşmesinin imzalanması açısından yasal olarak bağlayıcı değildir. Mektubu gönderdikten sonra işi geri çevirmeye karar verebilecek olsanız da, bunu yapmak pek profesyonelce olmayacaktır. Dolayısıyla önce bazı adımlar attığınızdan emin olun.

İş Teklifinin İncelenmesi
Başka bir şey yapmadan önce, iş teklifini özenle okuyun. Hayalinizdeki iş olsa bile, maaş, başlangıç ​​tarihi ve tatil zamanı da dahil olmak üzere avantajlar gibi hususları göz önünde bulundurmanız gerekir. Teklif, işin bir tanımını içeriyorsa, bunun görüşme yaptığınız pozisyon ve unvan için olduğundan emin olun.

Kabul Etmeden Önce Müzakere Etmek
Bir iş kabul mektubu göndererek bir işi resmi olarak kabul ettiğinizde, yeni işvereninize sundukları şartlardan memnun olduğunuzu belirtmiş olursunuz. Yani, yapmak istediğiniz herhangi bir değişiklik varsa, şimdi bunları gündeme getirmenin tam zamanı. Mektubu gönderdikten sonra yine de herhangi bir şartı değiştirmeyi deneyebilirsiniz, ancak ihtiyaçlarınızı önceden ele alırsanız müzakere etme şansınız daha yüksektir. Dahası yeni işvereninize daha profesyonel görüneceksiniz.

Teklif Detaylarını Masaya Yatırmak İçin Bir Zaman Belirleyin
Görüşme sırasında nelerin değişmesini istediğiniz konusunda net olun. Örneğin, daha yüksek bir maaş arıyorsanız, işverene belirli bir maaş aralığı verin. İşveren talebinizi reddetse bile, iş teklifinin kendisi hala masada olmalıdır, böylece size başlangıçta teklif edildiği şekliyle pozisyonu kabul etmek isteyip istemediğinize karar verebilirsiniz.
Profesyonel İş Kabul Mektubu Nasıl Yazılır?
İş Kabul Mektubunun Yazılması
İşi kabul etmeye karar verdikten sonra, iş kabul mektubu yazma zamanı. Açık ve oldukça kısa olmasının yanı sıra, mektubunuz aşağıdakileri içermelidir:

  • İş teklifi için minnettarım. Minnettarlığınızı ifade etmek profesyonel bir yaklaşımdır ve başlamak için güzel bir yoldur.
  • Size teklif edilen pozisyona bakın. Pozisyonun kendisi hakkında herhangi bir yanlış anlaşılma olmadığından emin olmak için iş unvanına bir referans ekleyin.
  • İşi kabul ettiğinizi açıkça belirtin.
  • Teklifin ayrıntılarını özetleyin. Bu özet, herhangi bir yanlış anlaşılma olmadığından emin olmak için başlangıç ​​maaşınızı, başlangıç ​​tarihinizi, tatil süresi gibi avantajları ve görüşmelerinize dayalı değişiklikleri içermelidir.
  • Bir iş teklifi almak heyecan vericidir. Net ve özlü bir iş teklifi kabul mektubu göndermek, onayınızı resmileştirir ve yeni görevinize başlama konusunda en iyi adımlarınızı öne sürmenizi sağlar.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.