Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Özel Okul Öğretmen Maaşları Ne Kadar?

0 146

Özel okullarda hizmet veremeden önce bilinmesi gereken bazı noktalar bulunmakta. Özel okul kısmında eğitim vermek isteyen öğretmenlere genel olarak baktığımızda karşımıza atanma şansını yakalayamamış öğretmenler çıkıyor.

Milli eğitim bakanlığına bağlı olmayan bu okullarda alınacak maaşlar her zaman büyük merak konusu olmuştur. Her ne kadar maaşlar oldukça yüksek ve düzenli olarak gözüküyor olsa da bu okuldan okula ve alandan alana değişiklik gösterebilmektedir.

Özel Okul Öğretmen Maaşları

Her geçen yıl mezun olan ve atanma sırasına giren öğretmen sayısı artış göstermekte. Çareyi özel okullarda öğretmenlik yapmakta bulan öğretmenler ise ne kadar maaş alacaklarını her daim merak ediyor. Peki, Özel okul öğretmen maaşları ne kadar?

Özel okul öğretmen maaşları Milli eğitim bakanlığına bağlı olan okullara göre daha düşük düzeyde. Kadrolu şekilde hizmet veren bir öğretmenin ay sonunda ortalama olarak cebine girecek olan ücret 4000TL – 5000TL arasında yer almaktadır.

Ancak konu özel okulda verilen hizmet karşılığında alınan maaş olduğu zaman durum daha da düşük seviyede yer almakta. Her ne kadar dışarıdan bakıldığı zaman en yüksek maaşlar özel okullarda hizmet veren öğretmenlerde gibi gözüküyor olsa da aldıkları maaşlar ay sonunda ortalama olarak asgari ücret düzeyinde olmaktadır.

Özel okullarda ders verilen alanlara göre fiyatlarda değişkenlik görülmektedir. Standart düzeyde standart konularda eğitim veren bir öğretmen maaşı asgari ücret kadar olacaktır.

Özel Okul Öğretmen Maaşları Ne Kadar?

Özel Okul Maaşlarını Devlet Ödüyor Mu?

Özel okul maaşlarını devlet mi ödüyor sorusu sıkça sorulan sorular arasında yer alıyor olup bu konuda yapılacak olan açıklamalar oldukça önemlidir.

Öncelikle şu konuya değinmekte fayda bulunuyor, Özel okullar “Özel sektör” kısmına giriş yapmaktadır. Her ne kadar eğitim hizmetini üstleniyor olsalar da bu okullarda maaş ödemeleri de okullar tarafından yapılmaktadır.

Milli eğitim bakanlığına bağlı olan ve devlet kadrosunda yer alan okullarda maaş ödemeleri devlet tarafından yapılmakta. Bazı istisnalar dışında özel okullarda ödemeler okul tarafından yapılmaktadır. Her ne kadar ortalarda “Özel okulun maaşlarını devlet ödüyor” söylentileri yer alsa da durum bu şekilde değildir.

Özel Okulda İşe Yeni Başlayan Öğretmen Ne Kadar Maaş Alır?

Her özel sektörde olduğu gibi özel okul sektöründe de işe yeni başlayan kesimin maaşları giriş seviyesinde olur. Bu konuda verilen eğitimin düzeyi ya da kalitesi göz önünde bulundurulmamaktadır. İlk giriş yapan özel okul öğretmen maaşları okul tarafından asgari ücret düzeyinde ödenmektedir.

İlerleyen zamanlarda bu maaşların artma oranı her zaman vardır ancak bu zaman alacak bir süreçtir. Asgari ücret ile başlayan özel okul öğretmen maaşları ilerleyen zamanlarda %20 ile % 50 civarında artış görebilmektedir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.