Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

KPSS Şartı Olmadan PTT Personel Alımı Ne Zaman? 2022 PTT Memur Alımı Şartları

PTT Personel Alımı KPSS Şartsız Nasıl Yapılır?

0 54

PTT personel alımı 2022 yılı için duyurulduğu andan itibaren büyük bir merakla iş arayanların ilgi odağı oldu. KPSS şartsız PTT memur alımı her zaman gerçekleşen bir durum değildir. Bu yüzden iş sahibi olmak isteyenlerin merakla beklediği bir alım olacak. Yalnız daha önce memur olmayanların ya da PTT personel alımı konusunda bilgi sahibi olmayanların araştırma yapmasını gerektiren bir durumdur.

KPSS şartı olmadan memur alımı nadir gerçekleşen ve bazı kurumlara özgü olan bir durumdur. Bahsi geçen kurumlar tarafından 2-3 yılda bir duyurulan KPSS şartı olmadan personel alımı da büyük bir ilgi ile karşılaşılıyor. Zira gerekli PTT memur olma şartları uygunluğu gösteren kişilerin başvuru yapması yeterli olmaktadır. Böylece kısa sürede PTT personeli olarak işe başlayabiliyorsunuz.

1- PTT Personel Alımı Nedir, Nasıl Yapılır?

PTT personel alımı sık sık duyulan PTT kurumu yani Posta ve Telgraf Teşkilatı Müdürlüğünce yapılmaktadır. Bahsedilen bu kurumların her şehir ve ilçede yaygın olarak bulunması ciddi anlamda bir personel ihtiyacına yol açmaktadır. Meydana çıkan istek doğrultusunda da dönem dönem PTT memur alımı ve personel alımı duyurulmaktadır.

Her zaman olmamakla birlikte çoğu zaman KPSS’siz memur alımı olarak gerçekleşen bu durum diğer memurluklara göre daha avantajlı olabilmektedir. Herhangi bir KPSS puanı gerektirmeden memur olma yolunda ilerlenebilmektedir. PTT personeli alım süreci kurum bazında düzenlenen denemelere bağlı olarak sonuç verir.

ptt-personel-alimi
PTT Personel Alımı

2- 2022 PTT Personel Alımı Ne Zaman?

Son zamanlarda gündemi sık sık meşgul eden KPSS şartı olmadan PTT personel alımı net tarihi henüz belli olmadı. Mayıs ayında duyurulan ve gözlerin bu aya döndüğü süreçte geçtiğimiz ay netlik kazanmadı. İlerleyen aylarda çok geçmeden ve KPSS sürecinin de başlamadığı bir aralıkta alımın gerçekleşmesi bekleniyor.

PTT memur alımı duyuruları PTT kendi sitesi üzerinden ve Kariyer Kapısı sitesi üzerinden duyurulması bekleniyor. Eğer siz de PTT KPSS olmadan personel alma sürecine dahil olmak isterseniz başta PTT kendi sitesini takip etmelisiniz. Gerekli duyuru ve kılavuz bu site üzerinden yayınlanacaktır. Böylece alım süreci de başlamış olacaktır.

3- PTT Memur Alımı 2022 Şartları Neler?

ptt-personel-alimi
KPSS Olmadan PTT Alımı

Her kurumda olduğu gibi PTT memur alımı şartları 2022 yılı için belirlenmiştir. Eğer PTT personel alımı başvurusu yapmak isterseniz bahsedilecek şartlara uyum göstermeniz beklenmektedir. PTT başvuru şartları arasında:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip olmak
  • Askerlikten muaf ya da askerliğini yapmış olmak,
  • Kamu genel haklarından yasaklanmamış olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak ve 35 yaşından gün almamış olmak,
  • Farklı kurum ve kuruluşlara mecburi hükümlülüğün bulunmaması,
  • Akıl hastalığı sorunu olmama,
  • Gireceği alım noktasında gerekli bölümden mezun olmak,
  • Emekli olmamak,
  • Güvenlik soruşturması araştırmasını geçebilmek,
  • Diğer işlerden disiplin cezası almamak bulunuyor.

4- PTT Sınavsız Personel Alımı Hangi Meslekleri Kapsıyor?

ptt-personel-alimi
KPSS Şartı Olmadan PTT Memur Alımı

PTT KPSS şartsız personel alımı çeşitli meslekleri kapsayarak gerçekleşmektedir. Personel alımı için günümüzde duyurulan meslek gruplarına dahilseniz ve şartları yerine getiriyorsanız rahatlıkla başvuru sürecinde bulunabilirsiniz. PTT memur alımı meslekleri arasında:

  • Büro görevlisi,
  • Dağıtıcı elemanı,
  • Mimar,
  • Avukat,
  • Tekniker,
  • Mühendis,
  • Gişe memuru bulunmaktadır.

Eğer PTT kapsamında bu meslek gruplarında çalışmak gibi bir hedefiniz varsa PTT personel alım başvuru süreci hakkında bilgi almaya geçebilirsiniz.

5- PTT Memur Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

ptt-personel-alimi

KPSS şartsız PTT personel alım sağlandığından ötürü ÖSYM kapsamında herhangi bir işlem yapılmamaktadır. Tüm alım sürecinde PTT genel olarak ağırlığını ortaya koyarak süreci yönetmektedir. Süreç içerisinde yapılacak başvurular da bahsedilen kurumun sitesi aracılığıyla yapılmaktadır. Kılavuz yayınlandıktan sonra izlenmesi gereken adımlar açıkça beli edilmiştir.

PTT personel alımı kapsamında kişilerin başvuru sürecinden sonra kurum içerisinde sözlü ya da yazılı sınav yapılabilmektedir. Fakat bu sınavlar KPSS kadar geniş kapsamlı değildir. Kişilerin genel geçer bilgilerini ölçmeye yöneliktir. Sınav sonuçlarının yanı sıra memur olma şartları arasında yer alan Güvenlik Soruşturması da sağlanacaktır. Memur olmaya engel durum tespit edilmediği müddetçe değerlendirme yapılır.

PTT Personel Alımı Kaç Kişi Olacak?

Genel duyuru bünyesinde 2022 PTT alımı için toplamda 55 bin personel alınması hedeflenen durumlar arasındadır. Fakat KPSS şartsız personel alımı PTT kapsamında 15 bin kişi ile yapılacaktır. 15 bin kişinin alınmasına yönelik süreç parça parça değil tek alımla sağlanarak ilerletilmesi bekleniyor. Üstelik Türkiye’nin birçok şehrine ve bölgesine atamaların yapılması duyurulmuştur.

İlginizi Çekebilir: SGK Mülakatsız Memur Alımı Var Mı?

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.