Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

Öğretim Görevlisi Maaşları 2022 Ne Kadar?

Akademisyen Maaşları 2022 Bilgisi

0 299

Öğretim görevlisi maaşları 2022 yılı içerisinde öğretim görevlisi olacak kişileri, daha önceden olmuş bireyleri ilgilendirmektedir. Öğretim görevlileri akademik kariyer kapsamında çalışma gösteren kişilerdir. Bahsedilen bu meslek grubunda yer almak için belirli sınavlara girilmesi ve iyi bir sonuç almak gerekir.

Elde edilen sıralama ve puanlar kapsamında vakıf üniversitelerine ya da devlet üniversitelerine başvuruda bulunur. Başvurusu kabul edilen bireyler de çalışmaya başlar. Bunun sonucunda 2022 öğretim görevlisi maaşları alınarak meslek yerine getirilir. Peki öğretim görevlisi maaşları 2022 yılı için ne kadar?

1- Öğretim Görevlisi Maaşları 2022 Bilgisi

ogretim-gorevlisi-maaslari-2022
Öğretim Görevlisi Maaşları 2022

Öğretim görevlisi maaşları 2022 yılında diğer yıllarda olduğu gibi belirli etmenlere bağlı olarak belirlenmektedir. Yalnız bu meslek grubunda yer alan kişilerin özel üniversite araştırma görevlisi maaşları 2022 miktarı ile devlet üniversitelerinde değişiklik gözükür. Çünkü devlet üniversitelerinde sabit bir maaş varken özel üniversiteler kendi sektörü içerisinde belirleme unsuru kendilerine ait olmaktadır.

A- Devlet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Maaşları

Devlet üniversitesi öğretim görevlisi maaşı devlet tarafından belirlenmektedir. Her sene değişiklik meydana geldiği gibi duruma göre ani karar ile maaşlarda da değişime gidilebilmektedir. Öğretim görevlisi maaşları 2022 yılı içerisinde devlet üniversitelerinde yer alan kişiler için 11.100 TL olarak belirlenmiştir. Bu maaşlara ek ödenekler dahil edilmemektedir.

B- Vakıf Üniversitesi Öğretim Görevlisi Maaşları 2022 Bilgisi

Özel üniversite araştırma görevlisi maaşları devlet üniversitesinden tamamen değişiklik gösterir. Devlete bağlı olmadıkları için maaş belirleme kararları üniversiteye bağlıdır. Bu noktada minimum öğretim görevlisi maaşı 2022 yılı için azalabileceği gibi maksimum bazda alınacak ücretler devlet üniversitesinden fazladır.

Genel itibari ile vakıf üniversitesi öğretim görevlisi maaşları 2022 bilgileri şu şekildedir:

·        İzmir Ekonomi Üniversitesi: Minimum (9.900 TL) / Maksimum (24.500 TL)

·        Bahçeşehir Üniversitesi: Minimum (10.200 TL) / Maksimum (26.700 TL)

·        Özyeğin Üniversitesi: Minimum ( 11.350 TL) / Maksimum (29.000 TL)

·        Sabancı Üniversitesi: Minimum (11.900 TL) / Maksimum (32.000 TL)

·        Kadir Has Üniversitesi: Minimum (12.250 TL) / Maksimum (36.000 TL) olarak belirlenmiştir.

Bahsedilen öğretim görevlisi maaşları 2022 kapsamında bahsedilen bu bilgiler ek etmenlere bağlı olarak artabilmekle birlikte azalabilmektedir.

2- Özel Üniversite Araştırma Görevlisi Maaşları 2022 için Nasıl Belirlenir?

ogretim-gorevlisi-maaslari-2022

Öğretim görevlisi maaşları 2022 yılı dahil olmak üzere diğer yıllarda da belirlenirken bazı unsurlara dikkat ederek maaş belirlenir. Özellikle söz konusu özel üniversiteler olduğunda devlet üniversitelerine nazaran daha büyük değişimler olmaktadır. Öğretim görevlisi maaşı belirleyen etkenler arasında:

·        Enflasyon oranları,

·        Dil tazminatı,

·        Kıdem derecesi,

·        Hizmet verilen yıl durumu,

·        Diğer ödenekler,

·        Görev yapılan alan/üniversite,

·        Toplu sözleşme zamları,

·        Yapılan sigorta,

·        BES kesintisi,

·        Asgari Geçim İndirimi (AGİ)

·        Medeni durum (aile yardımı ve çocuk yardımı) bulunmaktadır.

3- Yeni Başlayan Araştırma Görevlisi Maaşı Ne Kadar?

Yeni başlayan araştırma görevlisi maaşı kıdemi yüksek olmadığı için genelde kıdemli olanlara göre daha düşük olmaktadır. Kişinin devlet üniversitesinde çalıştığı durumda minimum 11.100 TL maaş alması beklenir. Yalnız bu kişinin yabancı dil ve medeni durumuna bağlı olarak maaşında artış görülebilir. Keza özel üniversite yeni başlayan öğretim görevlisi maaşı da devletten tamamen farklı olacaktır.

4- MYO Öğretim Görevlisi Maaşı Değişiklik Gösterir mi?

Öğretim görevlisi maaşları 2022 yılında alana ya da çalışılan devlet üniversitesi kapsamında göre değişiklik göstermez. Kişinin yer aldığı fakülte değişiklik gösterse de fakülteye bağlı olarak maaşlar net bir şekilde belirlenmiştir. Buna bağlı olarak kişiler hükümet tarafından belirlenen maaşları ödeme olarak alacak bir değişikliğe tabi tutulmayacaktır.

ogretim-gorevlisi-maaslari-2022

5- Akademisyen Maaşları 2022 Ocak Ayında Değişti mi?

Akademisyen maaşları 2022 yılında olduğu gibi diğer yıllarda da güncellemelere tabi tutulmaktadır. Özellikle devlete bağlı olarak çalışma gösteren bireyler enflasyonun belirlenmesi kapsamında maaşlarında güncelleme meydana gelir. Maaş güncellenmesi Ocak ayında kesin olarak belirtilir. Yalnız ara dönemde (Temmuz ayında) duruma bağlı olarak değişim oluşabilir bu hükümet kararına bağlıdır.

6- 1. Derece Doçent Maaşı Ne Kadar? 2022 Doçent Maaşı Ne Kadar?

ogretim-gorevlisi-maaslari-2022

Akademik kariyer kapsamında kişilerin belirli derece kıdemleri ve farklı isimlendirmeleri bulunur. Kademeler kendi içerisinde kişilerin sunduğu akademik çalışmalar ve yıllar içindeki geçişleri etkili olmaktadır. Doçent maaşları:

·        Doçent 1/4 maaşı: 13.096 TL

·        Doçent 1/1 maaşı: 11.305 TL

·        Doçent 2/1 maaşı: 11.406 TL olarak saptanmıştır.

7- Emekli Profesör Maaşı 2022 Yılında Ne Kadar?

Öğretim görevlisi maaşları 2022 yılı araştırması kadar emekli profesör maaşları sık sık araştırılır. Yalnız emeklilik durumu tamamen değişiklik gösterir. Bu aşamada emekli fiyatları, kişinin çalışmaya başladığı yıl, derecesi ve hangi durumdan emekli olduğu konusuna göre değişecektir. Profesör 1/4 kademesinden emekli olan bir profesör 12.191 TL emekli maaşı alacaktır.

 İlginizi Çekebilir: KPSS Şartı Olmadan PTT Personel Alımı Ne Zaman? 2022 PTT Memur Alımı Şartları

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.