Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

20 Bin Ek Öğretmen Ataması Ne Zaman? Öğretmen Atama Takvimi Açıklandı!

2022 Ek Öğretmen Ataması Ne Zaman Yapılacak?

0 106

MEB ek öğretmen ataması sonunda bekleyen öğretmenler için duyuruldu! 2022 yılı ek öğretmen ataması kapsamında takvim duyuruldu. Bu aşamada Milli Eğitim Bakanlığına yapılan baskılar ve talepler neticelendi. Günlerdir MEB Bakanı Mahmur Özer tarafından yapılan açıklamalar büyük bekleyişe neden olmuştu.

Ve sonunda beklenen oldu! Ek öğretmen ataması 2021 puanıyla gerçekleşmek üzere 20 bin öğretmen atama duyurusu geldi. 2021 puanıyla yapılan tek atama ve oluşan mağduriyetin böylece giderilmesi hedefleniyor. Üstelik bakan ve Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklama ile atamaya dair ayrıntılar da geldi. Peki MEB ek öğretmen ataması takvimi nasıl, atama ne zaman olacak?

2022 Ek Atama Olur mu? 40 Bin Ek Atama Müjdesi Geldi mi?

ek-ogretmen-atamasi

Geçtiğimiz günlere kadar 2022 ek atama tartışması büyük bir olay yaratmıştı. Hatta 2021 puanıyla yapılan atama da tartışmaların konusuydu. Çünkü öğretmenler atamayı 2021 yılı ile 2020 yılı birlikte olmuştu. Her ne kadar 2021 puanlılar avantajlı olsa da tek atama yapılması beklenen atamanın elde edilmesini zorlaştırmıştı.

Her sene temel atama sonrası ek öğretmen ataması ile yılda iki atama ile dönem kapatılırdı. 2021 yılında temel karma atama sonrasında ek atama bekleniyordu. Beklenme sürecinde özellikle haksızlık olmaması amacıyla 40 bin atama bekleniyordu. Yalnız bakanlık tarafından 2022 MEB ek atama duyurusu ile 20 bin atama geleceği belirlendi. Bunun dışında ekstra bir 20 bin atama gelmeyecek.

2022 Ek Atama Takvimi Nasıl?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan ek atama takvimi beklemede olan öğretmenlerin gönlüne bir nebze de olsa su serpti. Duyurulan ek öğretmen atama takvimi şu şekilde yer alıyor:

  • Ön başvuru ve sözlü sınav için merkez seçimi: 18-26 Temmuz
  • Sözlü sınav merkezlerinin açıklanması: 29 Temmuz
  • Sözlü sınavların yapılması: 1-13 Ağustos
  • Sözlü sınav sonuçlarının açıklanması: 16 Ağustos
  • Sözlü sınav itirazlarının yapılması: 17-18 Ağustos
  • İtirazların sonuçlandırılması: 22 Ağustos
  • Atama listelerinin oluşturulması, tercih yapılması: 27-31 Ağustos
  • Atamaların sonuçlandırılması 1 Eylül.

2022 Öğretmen Atamaları  Ne Zaman Gerçekleşecek?

ek-ogretmen-atamasi
Ek Öğretmen Ataması 2022

Öğretmen ataması 2022 yılı içerisinde net olarak 1 Eylül tarihinde sonuçlanacaktır. 1 Eylül itibariyle öğretmenlerin hangi şehir, ilçe ve okula atandığı bilgisi net olarak duyurulmaktadır. Böylelikle öğretmenlerin yeni eğitim sürecine hazır olması ve Eylül dönemi ile birlikte okulda çalışmaya başlaması beklenmektedir. Bir buçuk aylık bir süreçte oldukça kısa sürede atamalar tamamlanmaktadır.

Ek Öğretmen Ataması 2022 KPSS Atamalarını Etkileyecek mi?

2022 KPSS girecek olan öğretmen adayları yeni duyurulan atamada ciddi bir stres yaşamıştır. Halbuki gerçekleşen bu atamanın kendilerini etkileme olasılığı sıfırdır. Çünkü 2022 KPSS sonuçları 2 Eylül tarihinde açıklanacaktır. Yapılacak bu ek atama ise 1 Eylül tarihinde çoktan açıklanmış olacaktır. Yani 2020 ve 2021 yılı girişlilerin yaşadığı ek atama mağduriyeti kendileri için geçerli olmayacaktır.

2022 Öğretmen Atama Kontenjanları Ne Zaman Açıklanacak?

Her ne kadar ek öğretmen atama takvimi 2022 yılı için açıklanmış olsa da kontenjanlar henüz belli olmamıştır. İlerleyen günler içerisinde kısa sürede kontenjan açıklamasının gelmesi bekleniyor. Zira açıklanacak kontenjanlara bağlı olarak sözlü mülakat için çağrılacak öğretmen adayları netleşecektir. Bu aşamada 1-2 hafta içerisinde kontenjanlar her öğretmen için belirlenerek büyük bir merakı ortadan kaldıracaktır.

2022 Ek Öğretmen Ataması Ne Zaman Sonuçlanacak? Öğretmenler Ne Zaman İşe Başlayacak?

ek-ogretmen-atamasi

Ek öğretmen ataması takvimi 2022 yılının Eylül ayında atamaların tamamen sonuçlanacağını gösteriyor. 1 Eylül tarihi geldiğinde bir aksaklık olmadığı müddetçe öğretmenler çalışacağı şehri ve okulu öğrenebilecektir. 1 Eylül sonrasında ise işe başlamaları için evraklarını toplamalı ve okullarına teslim etmelidir.

Atama uzaklığına bağlı olarak ve çalışılan kuruma göre işe başlama süresi değişiklik gösterebilmektedir. Fakat ortalama olarak bir memurun işe başlama süresi 15 gün ile sınırlandırılmıştır. 15 gün içinde evraklar tamamlanmalı, okula teslim edilmelidir. Özellikle 15’inden önce evraklarınızı teslim ederseniz maaşlarınızı da alabilirsiniz.

2022 Ek Atama Twitter Üzerinden Büyük Tartışma Yarattı!

ek-ogretmen-atamasi

Ek öğretmen ataması kapsamında en çok sesin duyurulmaya çalışıldığı alan şüphesiz Twitter oldu. Özellikle karma alımdan sonra ek bir atamanın duyurulmaması başta ciddi bir hayal kırıklığı yarattı. Fakat öğretmenler bu duruma karşı yılmadı ve çalışmalarına devam etti. Sosyal medya ise ellerindeki en büyük kozlardan birisiydi.

Ek öğretmen ataması için açılan başlıklar, milyonlarca atılan tweetler ile Türkiye gündeminde saatlerce bulunan öğretmenler bakanlara sesini de duyurdu. Bununla da kalmadılar! Twitter’dan ve diğer sosyal medya hesaplarından anlaşarak ek öğretmen ataması alabilmek için Ankara’da toplandılar. Sonunda ise 20 bin ek atamayı aldılar!

İlginizi Çekebilir: 2022 Uzman Öğretmenlik Sınav Konuları Hangileri?

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.