Kpss ile ilgili arananlar kafalara takılan sorulara cevaplar...

KİK Kamu İhale Uzman Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman?

0 9

KİK Kamu İhale Uzman Yardımcılığı Kadroları

Kamu İhale Kurumu-KİK kamu ihale uzman yardımcılığı için toplam 400 aday sınava davet edilecek ancak sadece 20 kamu personeli alımı yapılacak. Yazılı sınav için başvuru yapılacak Branşlar ise;

1. Grup olarak adlandırılan ve KPSSP 4 ile alım yapılacak 5 Kişilik kadro için, Hukuk Fakultesi mezunu 100 aday sınava çağrılacak.

2. Grupta KPSSP 18, KPSSP 23, KPSSP 28 ve KPSSP 33 puan türü ile alım yapılacak kadro için 100 aday sınava davet edilecek ancak 5 kişi alım yapılacak. Bu kişilerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, iktisat, Siyasal Bilgiler ve İşletme mezunu olmaları gerekmektedir.

3. Grupta yer alan KİK Kamu İhale uzman yardımcılığı kadrosunda ise KPSSP 1 ve KPSSP 2 puan türüne göre alım yapılacak.

İnşaat Mühendisliği mezunu 60 adayın sınava çağrılacağı ve sadece 3 aday için kadro açıldığı belirtilmektedir.

140 Aday için sınav çağrısı yapılacağı ve toplamda 7 memur alımı yapılacağı KİK kamu ihale uzman yardımcılığı için ise başvuru yapılacak fakülte ya da bölümler;

Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Enformasyon Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Yazılım Mühendisliği, Yazılım Geliştirme, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği olacaktır.

Kamu İhale Uzman Yardımcılığı Başvuru Şartları

Yazılı ve Sözlü sınav olmak üzere iki aşamalı gerçekleştirilecek olan KİK kamu ihale uzman yardımcılığı sınavı için sınav tarihleri adaylara ayrıca bildirilecek. Yazılı sınav tarihi 25 Şubat olarak açıklanmış olsa da sınavı düzenleyecek olan kurum hususunda henüz bir netlik bulunmamaktadır.

KİK kamu ihale uzman yardımcılığı sınavına başvuru yapacak olan adayların;

  • Devlet memuru kanunu olan 657’ nin 48. maddesinde yer alan genel şartlara uygunluk göstermesi gerekmektedir.
  • Kurum tarafından açılacak olan kadrolara istinaden belirlenen 4 yıllık fakülte ya da bölüm mezunu olması gerekmektedir. Yurtdışı mezuniyet durumlarında denklik belgesi ibrazı istenmektedir.
  • 1 Ocak 2021 itibari ile 35 Yaşını doldurmamış olması gereklidir. Bu nedenle 1 ocak 1986 ve sonrası tarihlerde doğanlar KİK kamu ihale uzman yardımcılığı sınavı için başvuruda bulunabilirler.
  • Açılan kadrolara ilişkin mesleğini yapmasına engel teşkil edecek bir sağlık sorununun bulunmaması gerekmektedir.
  • En son yapılan KPSS sınavından 80 ve üzeri puan almış olması gereklidir.
  • KİK kamu ihale uzman yardımcılığı sınavı için başvuru yapacak olan erkek adayların askerliğini yapmış olması ya da erteletmiş olması istenmektedir. Şu anda askerde olan ve askerliğinin bitimine 2 aydan az süre kalan erkek adaylarda sınav için başvuru yapma hakkına sahiptirler. Başvuru sırasında bu durumu belgelendirmeleri istenmektedir.

Kamu İhale Uzman Yardımcılığı Başvuru Şartları

KİK Kamu İhale Uzman Yardımcılığına Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Kamu İhale Kurumu-KİK uzman yardımcılığı için açılan 20 kişilik kadroya karşılık 400 aday sınava çağrılacak. 29 Ocak tarihine kadar devam edecek KİK kamu ihale uzman yardımcılığı sınavı başvurusu için gerekli belgeler;

  • İlgili fakülteden mezun olduğuna dair diploma ya da denklik belgesi (E-Devlet üzerinden alınan ve barkod numarası bulunan mezuniyet belgesi de geçerli sayılmaktadır.)
  • KPSS Sonuç Belgesi (2019 ya da 2020 yılı sınavlarına ait olmalı ve üzerinde barkod ya da onay kodu yer almalıdır.)
  • Güncel çekilmiş vesikalık fotoğraf

Kamu İhale Uzman Yardımcılığına Başvuru Nasıl Yapılır?

KİK tarafından duyurusu yapılan kamu ihale uzman yardımcılığı sınavı için başvurular, pandemi sebebi ile şahsen ya da posta yolu dışında online olarak da yapılacaktır.

KİK kamu ihale uzman yardımcılığı sınavına;

Online başvuru için TIKLAYINIZ

Şahsen ya da Posta yolu ile başvuru için: Kamu İhale Kurumu İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı Mevlana Bulvarı (Konya Yolu) No:186 06520 Balgat/Ankara

Online başvurularda başvuru sırasında istenen tüm belgelerin elektronik ortama yüklenmesi gerekmektedir.

KİK kamu ihale uzman yardımcılığı sınavına posta ile başvuru yapacak olan adayların ise formun yazılı çıktısını aldıktan sonra başvuru için istenen belgeler ile birlikte, 29 ocak son başvuru tarihinden önce kurumda olacak şekilde başvurularını gerçekleştirebilirler.

Sınav hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak için kuruma ait 0312 218 48 43 telefon numarasından arayabilir, Kurum tarafından açıklanan sınav duyurusunu https://media.iskur.gov.tr/43113/kamu-ihale-kurumundan-personel-giris-sinavi-29-01-2021.pdf adresinden inceleyebilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.